2016 december

Spread the love

Boldogságóra program – Decemberi hónap témája: A jó cselekedetek gyakorlása

„Amikor valakinek az álmát segítesz valóra váltani, az élet a te álmodat fogja cserébe megvalósítani. Amikor valakinek segítesz egy problémáját megoldani, az élet egy problémádat azonnal elrendezi. Tedd azt másokkal, amit szeretnél, hogy veled tegyenek! Minden nap egy jó dolgot valakiért tegyél meg! Adj egy álmot ajándékba, segíts valakinek visszatalálni a helyes irányba!”

Bagdi Bella: Adj egy álmot ajándékba

A december volt a legalkalmasabb hónap arra, hogy ezt a témát feldolgozzuk az iskolában. Hiszen karácsony közeledtével szívesebben teszünk jót másokkal, hogy örömet okozzunk. Észrevehetjük, hogy ilyenkor a mi boldogságszintünk is megemelkedik. Hiszen ha látjuk mások nehézségeit, sokkal jobban értékeljük mindazt, ami nekünk jutott az életben. Valamint a vigasz nyújtása közben el is terelődnek a gondolataink a saját problémáinkról.  Erősödik az önbizalmunk és hasznosságérzetünk, értelmesebbnek és értékesebbnek látjuk az életet, ha jót teszünk, hiszen cserébe mosolyt és hálás tekinteteket kapunk ajándékba.

Ezért is volt ebben a hónapban az a feladata a gyerekeknek, hogy tegyenek minél több jó cselekedetet. Minden osztály elkészítette a saját karácsonyfáját. S a díszek, amiket felhelyeztek, egy-egy jó tettüket szimbolizálták, amit ebben a hónapban vittek véghez másokkal. A sok dísz a karácsonyfákon azt jelképezi, hogy nagyon könnyű jót tenni másokkal. S milyen jó, amikor kedvességünkért mi is szeretetet kapunk vissza!

„Amikor lehajolsz segíteni, akkor emelkedsz a legmagasabbra. Amit adsz, azt megsokszorozva az élettől visszakapod. Ha boldogságot akarsz, ültess el boldogságmagot!”

Bagdi Bella: Adj egy álmot ajándékba

(További képek a Galériában)