2017/2018-as tanév

Spread the love

 

Kalandozó történelmi vetélkedő országos döntője

A Kisnánai Szent Imre Általános Iskola 2005-ben indította el a Kalandozó vetélkedőt, melyet sikeresen és évről évre nagyobb érdeklődéssel kísérve hagyományőrző módon rendeznek meg. A verseny célja: a magyar történelem megadott témájának részletesebb megismerése kommunikatív, kognitív, művészeti és konstrukciós képességek alkalmazásával, projektmunka keretében.

A 2017-2018. tanévben a versenyt a Hatvani Tankerületi Központ és a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola közös szervezésben bonyolította le, melyre az ország 23 iskolájából 42 csapat jelentkezett. A döntőbe a két levelező fordulóban legtöbb pontot elért 12 intézmény 1-1 csapata került, akik összemérhették ügyességüket gólyalábon, kelevéz-dobásban, íjászatban, botbirkózásban, korabeli táncban, LOGI-VÁR építésben, kézműves és gasztronómiai feladatokban. A résztvevők az ügyességi próbák mellett számot adtak a fordulók során megszerzett ismereteikből történelmi totó, időgép és térképismeret formájában.
A Vitézkedők próbája elnevezésű döntőt 2018. május 31. – 2018. június 1. napokon rendezték a Kisnánai várban. A kétnapos versenyen Abasár, Eger, Gyöngyös, Hatvan, Heves, Hort, Kecskemét, Rétság, Szolnok, Törökbálint és Vásárosnamény 7-8. évfolyamos csapatai mérkőztek meg a vándorkupáért és az értékes nyereményekért.
A megmérettetés végén ünnepélyesen a Kisnánai vár Kalandozó lovagjává avatták az első helyezett DinnyelekVár csapat (Horti Batthyány József Általános Iskola) tagjait, akik a Kalandozó vándorkupát újabb egy évre birtokolhatják. Az első három helyezett csapat könyvjutalomban részesült, melyet Horváth László országgyűlési képviselő úr és Horváth Márta, a Hatvani Tankerület igazgatónője adott át. A 4-5-6-7. helyezett csapatok tagjai Paulenka László polgármestertől Kisnána Község Önkormányzata által felajánlott családi belépőket kaptak a Kisnánai Várrom és Népi Műemlék meglátogatására. Minden döntős csapattag és felkészítő nevelő oklevelet kapott.
Minden résztvevőnek gratulálunk!
A verseny megrendezésében és sikeres lebonyolításában a Hatvani Tankerületi Központ, a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola tanárai és diákjai, Kisnána Község Önkormányzata, a Nánai Sólymos Vitézek, a kisnánai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat hagyományőrző csoportja, Szűcsiné Krinszki Andrea táncpedagógus és a Kisnánai Várrom és Népi Műemlék dolgozói vettek részt.
Munkájukat köszönjük!

Versenyeredmény

Rangsor 2017-18

 

Kalandozó döntőbe jutott csapatok


Kalandozó levelező fordulók eredménye – 2018


Az első forduló pontszámai

(Letölthető pdf fájl)


2. forduló feladatai


1. forduló feladatai

 

2017-18. kalandozó jelentkező csapatai

 Kalandozó versenykiírás és szabályzat 2017-2018

Versenyfelhívás 2017-2018-as tanév

Kalandozó Jelentkezési lap 2017-2018-as tanév