2017 május

Spread the love

Boldogságóra program – Május hónap témája: Testmozgás

„A ritmikus, egyenletes mozgás, a rendszeres futás a szervezetet örömhormon termelésre ingerli, az endorfin pedig tovább erősíti a szervezeti terhelhetőséget.”

A mozgásszegény életmód pszichikai renyheséget és testi gyengeséget is eredményez, ezért legalább hetente 5 napon minimum 30 perces testmozgásra van szükségünk.

Felmérések azt mutatják, hogy a testmozgás lehet az összes boldogságfokozó technika közül a leghatékonyabb. Miért? Mert amikor a testedzést másokkal gyakoroljuk, lehetőségünk nyílhat a társas kapcsolatokra, így az nagyobb társas támaszhoz, és a barátságok erősödéséhez vezethet. Tehát a testmozgás testnek és léleknek egyaránt jó.  Ha rendszeresen mozgunk, akkor jobb lesz a közérzetünk, és lassabban is öregszünk. Mivel a mozgás az agy vérellátását is serkenti, ezáltal a memóriánkat is fitten tudjuk tartani.

Ebben a hónapban a boldogságórákon a gyerekek készítettek egy kalandparkot, ahol a testedzésre rendkívül izgalmas lehetőségek nyílnak! A fantáziájuknak nem szabtak határt, mert olyan sportok, mozgásformák is megjelentek, amelyek – egyelőre – nem ismertek.

„A fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik.”