2018/2019-es tanév Versenyszabályzat

Spread the love

Kalandozó történelmi vetélkedő országos döntője

A Kisnánai Szent Imre Általános Iskola 2005-ben indította el a Kalandozó vetélkedőt, melyet sikeresen és évről évre nagyobb érdeklődéssel kísérve hagyományőrző módon rendeznek meg. A verseny célja: a magyar történelem megadott témájának részletesebb megismerése kommunikatív, kognitív, művészeti és konstrukciós képességek alkalmazásával, projektmunka keretében.

A 2018-2019. tanévben a versenyt a Hatvani Tankerületi Központ és a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola közös szervezésben bonyolította le, melyre a “Nagy hagyományú és szakmailag elismert hazai országos, vagy hazai és Kárpát-medencei meghirdetésű tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című, NTP-TMV-18 kódjelű pályázat anyagi segítséget nyújtott. A vetélkedőre az ország 16 tankerületének 31 iskolájából 37 csapat jelentkezett. A döntőbe a két levelező fordulóban legtöbb pontot elért 13 intézmény 1-1 csapata került, akik összemérhették ügyességüket gólyalábon, kelevéz-dobásban, íjászatban, botbirkózásban, korabeli táncban, LOGI-VÁR építésben, kézműves és gasztronómiai feladatokban. A résztvevők az ügyességi próbák mellett számot adtak a fordulók során megszerzett ismereteikből történelmi totó, időgép, térképismeret és activity formájában.

A Vitézkedők próbája elnevezésű döntőt 2019. május 30 – 31. napokon rendezték a Kisnánai várban. A kétnapos versenyen Eger, Gyöngyös, Heves, Hort, Heréd, Kecskemét, Rétság, Békéscsaba, Baja, Miskolc, Kaposvár és Sződ 7-8. évfolyamos csapatai mérkőztek meg a vándorkupáért és az értékes nyereményekért.

A megmérettetés végén ünnepélyesen a Kisnánai vár Kalandozó lovagjává avatták az első helyezett Mátyás Arany-os Serege csapat (Gyöngyösi Arany János Általános Iskola) tagjait, akik a Kalandozó vándorkupát egy évre birtokolhatják. Az eredményhirdetéskor minden döntős csapattag és felkészítő nevelő oklevelet kapott, könyv- és tárgyjutalomban részesült, melyet Dr. Nemes Lajos a Heves Megyei Honismereti Egyesület elnöke adott át.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

A verseny megrendezésében és sikeres lebonyolításában a Nemzeti Tehetség Program, a Hatvani Tankerületi Központ, a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola tanárai és diákjai, Kisnána Község Önkormányzata, a Nánai Sólymos Vitézek, a kisnánai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat hagyományőrző csoportja, Szűcsiné Krinszki Andrea táncpedagógus és a Kisnánai Várrom és Népi Műemlék dolgozói vettek részt.

Munkájukat köszönjük!

Kalandozó 2018-2019 döntő eredményei

Döntős csapatok

Levelező fordulók eredménye

Az 1. forduló eredményei

A 2. forduló feladatai

Az 1. forduló feladatai

Jelentkező csapatok

2018/2019-es tanév Versenyszabályzat

Jelentkezési lap