Akikre büszkék vagyunk 2019/2020

Spread the love

Akikre büszkék vagyunk…Országos Méh-Ész Logikai Verseny

Akikre büszkék vagyunk…

Országos Méh-Ész Logikai Verseny

Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben is meghirdette az ingyenes, online logikai versenyét, az Országos Méh-Ész Logikai Versenyt melyre Iskolánk tanulóit is beneveztük.  Három korcsoportban indultak tanulóink az 1-2. osztályból valamint a 3-4. osztályból, akik öt forduló feladatait megoldva mérhették össze tudásukat más iskolák tanulóival. A feladatok a Bee-Bot elnevezésű padlórobothoz kapcsolódtak, így azok működésének ismerete szükséges volt az egyes feladványok helyes megoldásához. Iskolánk tanulóival gyakoroltuk a feladatokat, melyeket először megterveztük lapokra majd a méhecske segítségével végig jártuk. Nagy segítségünkre voltak a méhecskéhez vásárolt terítők, melyekkel könnyebben tudtunk akadálypályákat veszélyes zónákat létrehozni! Igazán izgalmas bee-bot versenyeket rendeztünk a gyerekekkel a versenyre való készülés ideje alatt!

Tanulóink, akik részt vettek a versenyben:

1. osztály:

Lakatos Klaudia Mirella

Lólé Melani Mirella

2. osztály:

Barkóczi Viktória

Belkovics Rebeka

Sztankó Gergő

3. osztály:

Farkas Máté

Jurecska Hanna

4. osztály:

Fuxreiter Melkolm

Kozma Tamás Nikolasz

Nagy Amanda

Gratulálunk, hogy ebben a helyzetben is helyt tudtak állni, eredményesen szerepeltek.


Akire büszkék vagyunk…NyelvÉSZ avagy a Kitartás próbája

Különleges év volt  a versenyek történetében az idei, hiszen több elmaradt vagy elhalasztották.  A  nyelvÉSZ versenyt folytató tanulók azonban  igazi győztesnek érezhetik magukat. 
” Mire tanított ez a különleges verseny? Leginkább talán arra, hogy céljainkat, álmainkat nem szabad feladnunk akkor sem, ha váratlan nehézségekbe ütközünk.
És talán arra is, hogy egy versenyen nemcsak az lehet a fontos, kinél érünk el jobb eredményt, de legalább annyira fontos az is, hogy mi magunk mennyit fejlődünk, tanulunk.”
 
Iskolánk tanulói sem adták fel a versenyt, ebben a helyzetben sikerült eredményesen szerepelniük.
 
Gratulálunk Sztankó Gergő (2.év.), Horváth Máté (6.évf.) és Patócs Ákos (8.évf.) tanulóinknak, hogy kiállták a kitartás próbáját, jó eredményt értek el!


Sakkverseny- Poroszló

Sztankó Gergő 2019. december 21-én eredményesen szerepelt a  poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban megrendezésre kerülő „Ökocentrum Kupa Adventi Egyéni Gyermek Sakkversenyen”.
Korcsoportjában 6. helyezést ért el, amelyet oklevéllel és tárgyi jutalmakkal díjaztak.
Eredményes szereplésével a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola hírnevét is öregbítette


Megyei sakkolimpia

2020. január 19-én Egerben az Egri SZC Kossuth Zsuzsa Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára adott helyt a 2019/2020. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei versenyének. A tavalyi évhez hasonlóan a mi iskolánkból az I. korcsoportban a fiúk versenyét Sztankó Gergő 2. évfolyamos tanuló képviselte.

Idén ebben a korcsoportjában 31 fő versenyzett, összesen 7 körversenyt játszottak, amelynek eredményeként Gergő megvédte a tavalyi címét, ismét a megyei 1. helyezést érte el, és ezzel részt vehet a 2020 májusában megrendezésre kerülő országos döntőn.


Akikre büszkék vagyunk…Hétpróbások Országos Bajnoksága

 

Iskolánk tanulói idén is részt vettek a Hejőkeresztúron megrendezésre kerülő Hétpróbások Országos Bajnokságán. A XIV. alkalommal kiírt versenyen idén már teljes csapattal indultunk. Az 5 alsós  és 5 felsős diákon kívül 8 nevezővel ( Patócs Ákos, Páll Bálint,  Kahut Tamás, Lakatos Vanessza, Váradi Andor, Kozma Tamás,  Belkovics Sándor és Horváth László) kortalanok között is szerepeltünk. A 10 iskolát felvonultató versenyen az előkelő 4. helyezést szereztük meg csapatban. (A csapat tagjai: Sztankò Gergő, Belkovics Rebeka, Barkóczi Viktòria, Farkas Máté, Sztankò Bálint,  Kiss Bence, Váradi Armand,  Váradi Adrián, Szabó Zoltán és  Simon Imre.)  Egyéniben 2 díjjal büszkélkedhettünk: Sztankó Bálint  3.évfolyamos  tanuló a 8. helyen, míg a Kortalanok között Horváth László nevelő  a 3. helyezést érte el. Nagyon jól éreztük magunkat a résztvevők, amennyiben lehetőségünk lesz jövőre is szeretnénk részt venni a versenyen.

Akire büszkék vagyunk_birkózás

Iskolánk 6.évfolyamos tanulója, Mátéffy Csongor első helyezést ért el a XVI. Szőke Miklós Emlékversenyen 1. helyezést ért el, és továbbjutott a  2019. november 23-án megrendezésre kerülő országos diákolimpiára.
Gratulálunk a szép eredményhez!

Akikre büszkék vagyunk – “Tálaljuk a Kerit!” verseny

2019. október 2-án a gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola “Tálaljuk a Kerit!” versenyen iskolánk 8.évfolyamos  főzőklub csapata (Utassy Liliána, Fodor Rita, Gáspár Eszter, Patócs Ákos, Lakatos Vanessza) eredményesen szerepelt. Készítettek kolbászos lecsót bográcsban szabadtéren, őszi dekorációval díszasztalt állítottak össze 2 fő részére és menükártyát készítettek az alkalomhoz illő ételsorral. Remek hangulatban 8 csapat mérte össze gasztronómiai tudását.
 Diákjaink a legízletesebb lecsó díjat és a vándorkupát is elnyerték. 
Gratulálunk!