AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK 2018/2019

Spread the love
Akikre büszkék vagyunk_2018/2019-es tanév
 

A 2018/2019-es tanév  is mozgalmasan telt. Ha kulcsszavakkal kellene jellemeznünk ezt a tanévet, akkor talán ezek a kifejezések lennének a meghatározóak:  pályázatok, Horvátország, Kalandozó országos történelmi vetélkedő, Élménysuli, programok, kirándulások, iskolafelújítás, tehetséggondozás, színházlátogatás, lovaglás, játszóudvar, úszás,  új eszközök és berendezések….MEGÚJULÁS.
Mindezek mellett gyermekeink, tanulóink igen sokféle terület, tantárgy versenyein vettek részt.
A mellékelt táblázatban csak  legkiemelkedőbbek találhatóak, akik a legjobb eredményeket érték el az országos, regionális, megyei és  területi versenyeken. 
 Gratulálunk tanulóinknak és az őket felkészítő pedagógusoknak.


Akire büszkék vagyunk birkózás
Mátéffy Csongor 5. évfolyamos tanuló 2019. június 08-án, Kazincbarcikán részt vett a Munkácsy Dezső Emlékverseny 69 kg-os súlycsoportjában megrendezésre kerülő birkózás versenyen.
Csongor a kategóriájában egyéni versenyzőként 1. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép eredményhez!


AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK – KÖRNYEZETISMERETI CSAPATVERSENY FELSŐTÁRKÁNYBAN

 2019. május 14-én az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében megrendezésre került a 4-5. évfolyamosok Környezetismereti 3 fős csapatversenye Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának Látogatóközpontjában.
A verseny célja a 4-5. osztályos gyerekek környezetismereti témában megszerzett tudásának és ezirányú tehetségének kibontakoztatása, képességeik fejlesztése. A versenyzők számot adtak az általános környezet- és természetismereti tudásukról és a 2019-es év élőlényeinek ismérveiből.
 A 4. osztályosok korosztályában 10 csapat indult el a megyei szintű versenyen, akik között iskolánk tanulói 3. helyezést értek el. A csapat tagjai:Csabai Petra, Csízik Balázs és Sztankó Bence.
 Az 5. osztályosok korosztályában 8 csapat indult el a versenyen, akik között iskolánk tanulói 7. helyezést értek el, A csapat tagjai: Horváth Máté, Simon Imre és Szabó Kitti.

 Gratulálunk a szép eredményükhöz!


AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK – Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos döntő

2019.  május 6-án Budapesten  rendezték meg a XIX. KGYTK (Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája)  országos döntőjét.
Iskolánkat Sztankó Bence 4. évfolyamos tanuló képviselte “A madarak intelligenciájának vizsgálata” című pályamunkával. 

A kutatómunka elkészítésében mentora Molnár Anna, és osztályfőnöke Harangozó Csabáné segítette.
Bence  az országos döntőn 4. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép eredményhez!

Akikre büszkék vagyunk…angol nyelvi verseny

2018.április 16-án iskolánk 4 tanulója a Let’s Speak angol nyelvi versenyen vett részt Gyöngyösön, az Arany János Általános Iskolában. A verseny célja az volt, hogy az angolul tanuló diákok egy csak szóbeli, beszédkészséget igénylő versenyen mérjék össze tudásukat a gyöngyösi körzeten belül. A tanulók egy képet húztak, amelyről beszélniük kellett, majd egy mindennapi témáról (pl. család, iskola, lakóhely) kellett angolul társalogniuk.

A verseny normál kategóriájában 8. osztályos tanulóink a következő helyezéseket érték el:

1.hely.: Bukva Levente

2.. hely.:  Hliva Gábor

2.hely.: Simon Noémi

Gratulálunk a szép eredményhez!


AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK_Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája

2019. április 09-én Karancslapujtőn  rendezték meg a XIX. KGYTK (Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája) Duna-Tisza köze régiójának fordulóját.

Iskolánkat Sztankó Bence 4. évfolyamos tanuló képviselte “A madarak intelligenciájának vizsgálata” című pályamunkával. 
A kutatómunka elkészítésében mentora Molnár Anna, és osztályfőnöke Harangozó Csabáné segítette.
A regionális fordulón összesen 11 tanuló mutathatta be elkészített pályamunkáját  prezentáció formájában a zsűri előtt.
Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával a zsűri döntése alapján Bence 1. helyezést ért el, ezzel továbbjutott az országos döntőre, amelyet május 6-án rendeznek meg Budapesten.
 
Gratulálunk a szép eredményhez!
 

Akire büszkék vagyunk – Országos Sakkolimpia Bajnokság

 

Sztankó Gergő 1. évfolyamos tanuló 2019. március 3-án Egerben elnyerte a Heves megye sakk bajnoka címet az I. korcsoport fiúk kategóriájában, ezért képviselhette iskolánkat a 2019. április 5-7-ig megrendezésre kerülő Országos Egyéni Diák Sakkolimpiai Bajnokságon Miskolcon.

A versenyt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában tartották, ahol közel 500 fő versenyző sakkozhatott együtt egy hatalmas tornacsarnokban különböző korcsoportok és nemek szerinti bontásban.
Az I. korcsoport fiúk kategóriában 27 fő versenyző indult. Gergő szépen helyt állt a nehéz mezőnyben is,  pozitív élményekkel  és még több tapasztalattal gazdagodva jöhetett haza a bajnokságról.
Köszönjük a felkészítésben Horváth László tanár úr és Molnár Dániel sakkoktató munkáját.

Akikre büszkék vagyunk….Bendegúz Nyelvész tanulmányi verseny
 
Az idei tanévben is több tanulónk vett részt a Bendegúz Nyelvész tanulmányi verseny iskolai fordulóján.  Ők  tapasztalatot szerezhettek  arról, milyen érzés versenyezni, mi segíthet a jó szereplésben.
 
Sztankó Gergő, Simon Imre, Bukva Levente, Nyerges Orsolya és Simon Noémi eredményes szereplésének köszönhetően bejutott a NyelvÉSZ megyei fordulójába. 
 
Gratulálunk a szép eredményhez!

AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK – SAKKOLIMPIA

 

2009. március 3-án az Egri SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott helyt a 2018/2019. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei versenyének. A mi iskolánkból az I. korcsoportban a fiúk versenyét Sztankó Gergő 1. évfolyamos tanuló képviselte. Korcsoportjában közel 20 fő versenyzett, összesen 7 körversenyt játszottak, amelynek eredményeként Gergő elnyerte a megyei 1. helyezettnek járó címet, és ezzel részt vehet a 2019 áprilisában megrendezésre kerülő 3 napos országos döntőn Miskolcon.
 

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

Akikre büszkék vagyunk…”Weblapkészítés és grafikai munkák”

 
Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola és Pedagógia Intézet által szervezett “Weblapkészítés és grafikai munkák” elnevezésű versenyen HLIVA GÁBOR 1., NYERGES ORSOLYA pedig 3. helyezést ért el.
 
Gratulálunk a szép eredményhez!

Akire büszkék vagyunk…lövészet

Csabai Glenda  8.évfolyamos tanuló sportlövész a megyei versenyen 5. helyezést ért el, a Mikulás-napi lövészversenyen pedig 3. helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményhez!


Akikre büszkék vagyunk…Adácsi helyesírási verseny

 
Iskolánk tanulói szinte minden tanévben részt vesznek az adácsi helyesírási versenyen.
 
Idén 4 tanulónk mérette meg magát: Simon Kitti és Horváth Máté 5.évfolyamos, Patócs Ákos 7.évfolyamos és Simon Noémi 8.évfolyamos tanuló.
 
Simon Noémi 1. helyezést, Patócs Ákos pedig 5.helyezést ért el a versenyen.
 
Gratulálunk a szép eredményhez!

Hétpróbások Országos Bajnoksága – Hejőkeresztúr

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben pályázat keretén belül már második évben tanulnak a gyerekek táblajátékokat. Ehhez kapcsolódóan iskolánk tanulói 2018. december 1-én Hejőkeresztúron vettek részt a XIII. Hétpróbások Országos Bajnokságán. A Bukva Levente, Hliva Gábor, Horváth Márton, Kiss Bence, Váradi Adrián, Tellér Szebasztián alkotta csapatunk sok tapasztalatot szerzett és nagyon jól érezte magát a versenyen. Csapatban a 6. helyezést érték el, egyénileg nem sikerült az első 10 közé kerülni. A „kortalanok”  között felkészítőjük Horváth László 9. helyezést ért el. 

Gratulálunk a szép eredményhez!


Akikre büszkék vagyunk… – Neumann Tanulmányi Verseny

 
A Neumann János Gimnázium minden évben megrendezi az általános iskolák 8. osztályos tanulóinak saját házi versenyét, aminek eredményhirdetését november 23-án tartották. Az ünnepélyes átadóra a meghirdetett tanulmányterületek első 10 helyezettjét hívták meg, melyre iskolánk két tanulója is meghívást kapott: 
– Hliva Gábor informatikából 3. helyezést,
– Bukva Levente  magyar nyelv és irodalomból 5. helyezést ért el.
 
Egy rövid összefoglalót  a díjátadóról és a Leventével készített interjút itt nézhetitek meg:
 

Akikre büszkék vagyunk… – Informatikai verseny

Az Egri SZC József Attila Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2018. november 9-én rendezte meg hagyományos informatika versenyét az  általános iskolás tanulók számára. Gyöngyösről és vonzáskörzetéből érkeztek a versenyzők a megmérettetésre. 29 diák vett részt ezen, akiknek egy elméleti tesztet, egy szövegszerkesztés-, egy táblázatkezelés- és egy bemutató készítés feladatot kellett megoldaniuk.
 
Iskolánk tanulói nagyon jó helyezést értek el:
 

1. Nyerges Orsolya

2. Hliva Gábor

7. Horváth Márton
 
Gratulálok a szép eredményhez!
 
További információ a versenyt hirdető iskola honlapján olvashattok: