Aktuális események

Spread the love

2018-2019-es tanév

Sportkirándulás – Vízi kirándulás

FOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében iskolánk tanulói és szülei kirándulást szerveznek Tiszafüredre. 2019. június 18-án a Tisza-tavon Vízi kirándulást szervezünk. A túra Tiszafüredről indul az Albatrosz kikötőtől. A balesetvédelmi oktatás és felkészítés után 4-5 órás kajak túra lesz a program. Részvételi szándékát kérem jelezze 2019. június 7-ig Horváth Lászlónál.


Lovaglás -Várjuk az érdeklődőket!

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében   lovaglás foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők egy külső helyszínen, Visontán.


BAKANCSKALAND

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elkezdődtek a „BAKANCSKALAND” névre keresztelt országjáró kirándulásaink.

 A pályázat keretében célunk megismerni hazánk kiemelkedő természeti értékeit, Magyarország szépségeit. Kalandozunk túrautakon, felfedezünk geológiai csodákat, betekintünk a végvárak életébe, megismerjük nemzeti értékeinket, interaktív módon új ismereteket szerzünk.

Az érdeklődők Kozmáné Bencsik Anikó szervezőnél jelentkezhetnek.


LOVAGLÁS

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében  2019. április 15-től  – 16 fő részvételével – lovaglás foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.
Várjuk a jelentkezéseket!


Tanuljunk Robotul egyszerűen – LEGO BOOST

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretén belül a LEGO BOOST programozásával ismerkedhetnek az érdeklődők.  

Boost leginkább tanulórobotnak tekinthető, amely nem a harcedzett robotvezérlőknek, hanem az új érdeklődőknek okoznak kellemes perceket. Zártsága és a kontrollált felülete miatt, a nyolc-tizenkét éves gyerekek számára is gyors sikerélményt garantál, a kontrollált lépések során gyakorlatilag folyamatosan segíti kiskorú felhasználóit az app, ami Androidon és IOS-on is elérhető. A foglalkozások során részletesen megismerkedünk  a LEGO® BOOST app lehetőségeivel, korlátaival.


Apródképzés

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében zajlik  az APRÓDKÉPZÉS, ahová várunk mindenkit, aki szeret mozogni és sportolni. 

A foglalkozások  fő célja: a résztvevők aktív mozgása,  és a közösségformálás.  
A foglalkozás témája:
–        Botvívás
–        Várkatonák fizikai felkészítése, fegyverei
–        Kisnánai vár történelme
–        Kardvívás 
–        Íjászat
–        A kisnánai vár legendái


Szivacskézilabda és focisuli

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében újraindul a Szivacskézilabda és focisuli foglalkozás, ahová várunk mindenkit, aki szeret mozogni és sportolni. A foglalkozások  fő célja: a résztvevők aktív mozgása, a sportágak megszerettetése és a közösségformálás.  Elsajátíthatják a labdarúgás, és a kézilabda technikai, taktikai részét, az alapvető szabályokat.

A foglalkozásokat az iskolában tartjuk. Jelentkezni Sipos Erzsébet foglalkozásvezetőnél lehet.


ÚJRA INDUL A ZUMBA!

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében 2019. január  15-én 18 órától  az iskola tornaszobájában  várjuk azokat az érdeklődőket, akik szívesen Zumbáznának.  (A részvétel ingyenes.)

A ZUMBA  rövid, követhető koreográfiáknak köszönhetően bármely korosztály számára ajánlott mozgásforma. Az óvodás és kisiskolás gyermekek koncentrációs képességét javítja. Segíti a mozgás koordinációjuk fejlődését , javítja az egyensúlyt és az önbizalmukat is. Mindezek mellett remek családi szórakozást jelent .

A fiatal felnőtt korosztály és a középkorúak közötti  személyeknél  izomzatot épít, javítja a tartást, felgyorsítja az anyagcserét és harmóniába hozza a testet a lélekkel. Az órák Benkő Gabriella   instruktor vezetésével zajlanak.
Amennyiben ott leszel/lesz 2019. január 15-én az első foglalkozáson, kérjük jelezd az iskolai telefonszámon  vagy ímélen. 


Téli sportok – korcsolya

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében az idei évben is szervezünk a Téli sportokon belül  korcsolyaoktatást. Az érdeklődők a gyöngyösi strandnál lévő Jégpályán tanulhatnak korcsolyázni.

Az érdeklődők  Horváth László tanár úrnál jelentkezhetnek.

Úszás

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében Úszás programon vehetnek részt az érdeklődők.
Úszás helyszíne: Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, Gyöngyös
Amennyiben érdekel az úszás program, jelezd az iskolában!


Sportkirándulás – Kézilabda mérkőzés

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében Sportkirándulásokat szervezünk. A következő programunk 2018. december 7-én lesz. Egerben a DVTK – EGER – Balatonfüred NB1-es kézilabda mérkőzést tekintjük meg a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A mérkőzésre különjárati busszal történik az utazás. A mérkőzés előtt megtekintjük az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokot, majd a bemelegítést és a mérkőzést. Amennyiben részt szeretne venni a programon részvételi szándékát kérem jelezze  Horváth Lászlónál.


 
TANULJUNK ROBOTUL EGYSZERŰEN – LEGO ROBOT
 

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében újra kezdődik a Tanuljunk robotul egyszerűen foglalkozás.

Célunk, hogy a résztvevők…

 • elsajátítsák egy egyszerű objektum orientált programozási nyelv alapjait
 • megépítsenek több robot modellt
 • a megépített modelleket az általuk írt programmal „életre keltsék”

Ajánljuk az informatika, kiemelten a programozás iránt érdeklődő 1-8.évfolyamos tanulóknak, szüleinek, hozzátartozóiknak.

A foglalkozást Góbor Zsolt vezeti.

Amennyiben ott szeretnél/szeretnétek lenni, jelentkezz!


Úszás

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében 2018. október 15-étől elkezdődött az Úszás program.
(3 csoportban, egyenként 10 alkalommal fognak úszni az érdeklődők. Egy csoportban maximum 20 fő részére tudunk lehetőséget adni az úszáson való részvételre az előző tanévhez hasonlóan)
Úszás helyszíne: Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, Gyöngyös
Amennyiben érdekel az úszás program, jelezd az iskolában!


TÁBLAJÁTÉKOS foglalkozások

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében az érdeklődők az idei tanévben is részt vehetnek táblajátékos foglalkozáson. A foglalkozás keretén belül hétről hétre új játékokkal ismerkedhetnek meg a jelenlévők: tavalyi évben megtanult játékok mellett ( dáma, malom játékok, sakk, halma, tőtike, mancala, ) akár újabb társasjátékokkal is.

A játék öröme mellett a résztvevőknek fejlődik a problémamegoldó képességük, logikus gondolkodásuk, figyelmük, koncentrációjuk. A szakkör végén házi versenyen mérhetik össze tudásukat.


Sportkirándulások

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében az idei tanévben is lesznek sportkirándulások.
 A pályázat keretében az idei tanévben  min.  6 programot/ kirándulást szervezünk.
Tervezett programjaink az első félévben:
– jégkorong mérkőzés megtekintése

– a DVTK -Eger NB 1-es férfi kézilabda csapat mérkőzésének megtekintése, 

– sportágválasztó szervezése.

A további programokról újabb tájékoztatást adunk majd.

Amennyiben szereted a sportot, szeretnél látni válogatott játékosokat élőben, jelezd osztályfőnöködnek, és szurkolj együtt velünk!


Labdajátékok

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében iskolánk  az idei tanévben is heti 1 foglalkozás keretén belül labdajáték foglalkozást szervez tanulóinknak és külsős felnőtteknek. A foglalkozások alkalmával különböző sportágakkal ismerkedhetnek meg a résztvevők:
Tollaslabda, Kosárlabda, Labdarúgás, Sakk, Asztalitenisz, Lábtoll-labda, Floorball, Röplabda.
Az órákon a résztvevők megismerkednek a szabályokkal, technikai és taktikai elemeket gyakorolhatnak és az órák végén pedig kötetlen szabad  játék lesz a program. 

Az érdeklődők Horváth László foglalkozásvezetőnél jelentkezhetnek.


SAKK – LOGIKAI JÁTÉK

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében  az idei tanévben is meghirdetjük a sakk- logikai játék foglalkozást.  Az első órákon a sakktáblával és figuráival ismerkedtek a résztvevők, majd fokozatosan sajátítják el a sakk játék szabályait. Az elkövetkezőkben a gyakorlás és játék közben különböző játékhelyzetekben gyakorolhatnak. A foglalkozások végén versenyen mérhetik össze tudásukat.

Az érdeklődők Horváth László foglalkozásvezetőnél jelentkezhetnek.


Lovaglás – folyamatosan várjuk a jelentkezőket!

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében 2018 szeptemberében elkezdődött a lovaglás Visontán.
A lovasoktatás megbízható, jól képzett lovakon történik, felkészült oktatók segítségével.
Minden érdeklődő bepillantást nyerhet a lovaskultúrába, megismerkedhet lovas örökségünkkel.

 


ÚSZÁS az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 pályázat keretében

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026    Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében folytatódik az Úszás program is, a 2018/2019-es tanévben szintén 30 alkalommal: 2018. október 15-től.
(3 csoportban, egyenként 10 alkalommal fognak úszni az érdeklődők. Egy csoportban maximum 20 fő  részére tudunk lehetőséget adni az úszáson való részvételre az előző tanévhez hasonlóan)
Úszás helyszíne: Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, Gyöngyös

Amennyiben érdekel az úszás program, jelezd az iskolában!


2017-2018-as tanév

Múzeumpedagógiai kirándulás – Szolnok

Az EFOP-3.1.9-17-2017-00026 „ Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben” című pályázatunk keretében 2018. június 14-én  múzeumpedagógiai kirándulást szervezünk Szolnokra. A délelőtti órákat a Damjanich János Múzeumban töltjük, ahol tárlatvezetés keretében ismerkedünk Jász-Nagykun-Szolnok megye néprajzi értékeivel, a paraszti és a városi kultúra sokszínűségével.
Délután ellátogatunk a Magyar Repüléstörténeti Múzeumba, Kelet-Európa egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhelyre, ahol hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök és a hazai repüléstörténet, a légvédelmi eszközök relikviái között sétálhatunk tárlatvezetőnk kíséretében.

Az érdeklődők Kozmáné Bencsik Anikó szervezőnél jelentkezhetnek.

_______________________________________________________

Múzeumpedagógiai kirándulás – Budapest

Az EFOP-3.1.9-17-2017-00026 „ Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben” című pályázatunk keretében 2018. június 07-én  múzeumpedagógiai kirándulást szervezünk a Magyar Nemzeti Múzeumba, Budapestre.  Az állandó kiállítások megtekintése mellett tárlatvezetés keretében mélyülünk el az újkori és a legújabb kori magyar történelemben. Jeles személyiségeket és történelemformáló eseményeket idézhetünk meg a Rákóczi-szabadságharctól a trianoni Magyarországon át a kommunista rendszer összeomlásáig. Majd megtekintjük az európai textilművészet páratlan kincsét, a magyar királyok koronázási palástját 1031-ből.

Az érdeklődők Kozmáné Bencsik Anikó szervezőnél jelentkezhetnek.

_______________________________________________________

Táncverseny

Szeretettel meghívjuk Önöket/Titeket EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben keretén belül megrendezésre kerülő Táncversenyre. Ezen a rendezvényen bemutatják tánctudásukat a T-Dance Alapfokú Művészeti Iskola gyöngyössolymosi, markazi és kisnánai növendékei.
A verseny helyszíne: Kisnánai Vár Szabadtéri Színpad.
Ideje: 2018.06.08. péntek du. 15.00 óra.

_______________________________________________________

Kutató gyerekek klubja

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében indult  el A KUTATÓ GYEREKEK KLUBJA

Programunk pedagógiai célja iskolánk tehetséges diákjainak felkutatása, figyelmük felkeltése a tudományos kutatómunka iránt. Fontos cél a diákok kutatómunkájának irányítása, elősegítve egyéni adottságaik fejlesztését.
   A kutató gyerekek klubjában az iskolánkban tanuló diákok lehetőséget kapnak a kreatív önművelésre, az iskolán belüli és kívüli forrásközpontok használatára érdeklődési körüknek megfelelően. A megszerzett ismereteiket felhasználva részletesen körüljárják választott témájukat, és annak aktuális problémafelvetéseit. Tudományos ismeretterjesztés vagy mikrokutatás formájában teoretikus és empírikus oldalról is részletesen megismerik választott témájukat, majd 5-10 oldalas írásos beszámolót készítenek kutatási eredményeikről, ebből 10-15 diából álló prezentációt készítenek, majd prezentálják kutatási eredményeiket.
Az eddigi  foglalkozásokon az alábbiak szerint haladtunk:

 • Kutatói szerződést kötöttünk a diákokkal és felnőtt mentoraikkal
 • Kutatási naplót indítottunk
 • A gyerekek kiválasztották az őket leginkább érdeklő témákat
 • A választott témát leszűkítettük a tanulók szintjére
 • Tudományterületi besorolást készítettünk
 • A gyerekek kérdéseket fogalmaztak meg választott témájukkal kapcsolatban
 • A klubtagok megismerkedtek a kutatási folyamat lépéseivel.

 

_______________________________________________________

Sportkirándulás

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében  Sportkirándulásokat szervezünk. A következő programunk 2018. március 23-án lesz. Budapesten a Magyarország – Kazahsztán válogatott labdarúgó mérkőzést tekintjük meg a Groupoma Arénában. A különjárati busz péntekdélután  15.30 órakor indul a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola elől.  

Tervezett program:
–           15.30 – 17.30  utazás  (a buszon: ismerkedés a magyar labdarúgó válogatottal, hangolódás a mérkőzésre)
–           17.30 – 18.30 Groupama Aréna megtekintése
–           18.30 – 19.00 Játékosok bemelegítése
–          19.00 – 21.00 Válogatott labdarúgó mérkőzés megtekintése
–          21-00 – 23.00 hazautazás ( a mérkőzés értékelése, tapasztalatok vélemények megvitatása)

Fontos tudnivalók:
–          A jegy névre szóló, belépéskor ellenőrzik (fényképes igazolványra van szükség)(diákigazolvány, személyi igazolvány)!
–          Ne hozzanak magukkal esernyőt, hanem helyette készüljenek esőkabáttal.
–          Ne hozzanak innivalót, mert biztonsági okokból nem engedik be. A stadionban működik büfé.

_______________________________________________________

Na-túra

 Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elkezdődik a NA-TÚRA.

A foglalkozás célja:

 •  Megismerkedni a természetjárással.
 •  A tanulók ismeretanyagának bővítése a tájékozódás, térképhasználat és ismeret témakörében.
 •  Hazánk természeti és kulturális értékeinek megismerése, megbecsülése.
 •  Az érdeklődők megismerkedhetnek  a természet, közvetlen környezetünk természeti szépségeivel és élővilágával.
 •  Betekintést nyerhetnek a természet- és környezetvédelem fontos kérdéseibe.

 Az érdeklődők Tóth Marianna szervezőnél jelentkezhetnek.

_______________________________________________________

 SzínházTÚRA

 Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elkezdődik a SZÍNHÁZTÚRA.

A program az előadásokat feldolgozó foglalkozásokat is magában foglalja, amelynek célja, hogy a projekt résztvevői együtt, beszélgetve, játszva dolgozzák fel a színházi élményt, valamint a megismert és elsajátított drámai, színházi eszközöket felhasználják véleményük, problémáik megfogalmazásához, megoldásához.

A program végső célja, hogy az adott célcsoportnál a színházba járás, a színházi előadások értő megtekintése, feldolgozása a szabadidő hasznos eltöltésének egyik lehetősége legyen, azaz a fent nevezett korosztályt megismertesse a színházi világgal, megalapozza az igényüket a színház adta élmény keresésére, színházba járó fiatalokká nevelje őket.

Az érdeklődők Sztankó Péterné szervezőnél jelentkezhetnek.

_______________________________________________________

 Úszásoktatás

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében január végétől indult az úszásoktatás. A pályázat keretében az elmúlt két hétben már 20 tanulónk vett részt Gyöngyösön az úszásoktatáson. 2018. február 12-től indul a következő 20 tanulónak is az oktatás.  Az érdeklődők  10 alkalommal napi két órában  úszhatnak képzett oktatókkal.

Amennyiben érdekel az úszás, azt jelezd az osztályfőnöködnek!

________________________________________________________

 

Múzeumpedagógiai kirándulás

 Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elkezdődnek a múzeumlátogatások és a múzeumpedagógiai órák.
​A múzeumpedagógiai kirándulások alkalmával  megismerkedünk szűkebb és tágabb környezetünk, Magyarország neves múzeumaival és múzeumpedagógiai foglalkozások keretében interaktív módon jutunk új ismeretek birtokába. 

Az érdeklődők Kozmáné Bencsik Anikó szervezőnél jelentkezhetnek.

________________________________________________________

 

170 éve … Március idusán műhelyfoglalkozások

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elkezdődöttek a 170 éve … Március idusán műhelyfoglalkozások.
A műhelyfoglalkozások keretében megismerjük 1848. március 15. eseményeit, a hozzá kötődő történelmi, irodalmi,zenei és filmes ismereteket,  felkutatjuk az 1848-1849-es szabadságharc Kisnánai emlékekeit is. Műsorral készülünk a 170. évforduló méltó megünneplésére.  
Az érdeklődők Juhászné Koklács Éva foglalkozásvezetőnél jelentkezhetnek.

________________________________________________________

Színes napok – helytörténeti, nemzetiségi műhelyfoglalkozások

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elkezdődöttek a Színes napok – helytörténeti, nemzetiségi műhelyfoglalkozások.
​A műhelyfoglalkozások keretében megismerkedünk a községben élő nemzetiségek kultúrájával, hagyományaival . A résztvevők képzőművészet, irodalom és népismeret témakörökben prezentációkat készítenek, sajátos szemszögből – gyerekszemmel – reprodukájlák  a megismet alkotásokat, készítenek hagyományos ételeket és háromnyelvű képes-szótárt.
Az érdeklődők Juhászné Koklács Éva foglalkozásvezetőnél jelentkezhetnek.

________________________________________________________

 

Közös foglalkozások az óvodásokkal

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében az óvodások is aktívan részt vehetnek a következő foglalkozáson:

 • Komplex mozgásfejlesztés: alapozó mozgás terápia 5-6- éves gyermekek számára. A foglalkozást vezeti: Pampuk Edina  gyógypedagógus
 • Helen Doron English: mókás angolórák kicsiknekkisgyermekes angolórák mókásak és egyben hatékonyak
 • Manó tánc foglalkozás: a mozgás és a zene összekapcsolásával ritmusérzék fejlesztése.  
 • Úszás, lovaglás, korcsolyázás
 • Zumba:  közös mozgás a szülőkkel.   A foglalkozást vezeti: Benkő Gabriella
 • Beszéljünk szépen! : anyanyelvi fejlesztés sok-sok játékkal.  A foglalkozást vezeti: Vígh Anett
 • LÜK foglalkozás: az egyéni tanulás előkészítése, iskolára való felkészítés az érdekes feladatlapok használatával.
 • Közös színházlátogatások az iskolásokkal
 • Ünneplő mézesbábok: mézeskalács készítése ünnepekhez kötötten.  A foglalkozást vezeti: Kiss Andrea

________________________________________________________

 

Táblajátékok

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében az érdeklődők táblajátékos  foglalkozáson vehetnek részt. A Foglalkozás keretén belül hétről hétre új játékokkal ismerkedhetnek meg a jelenlévők:

Tervezett játékok:

 • dáma, malom játékok, sakk;
 • halma, tőtike, mancala;
 • társasjátékok, kártyajátékok.

A játék szabályok megismerése utána tanulók nagy lelkesedéssel, szívesen játszanak. A játék öröme mellett a gyerekeknek fejlődik a problémamegoldó képességük, logikus gondolkodásuk, figyelmük, koncentrációjuk. A szakkör végén házi versenyen mérhetik össze tudásukat.

Jelentkezni Hegedűs Istvánné és Horváth László foglalkozásvezetőknél lehet.

________________________________________________________

 SAKK – LOGIKAI JÁTÉK

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói és más érdeklődők sakk- logikai játék foglalkozáson  vehetnek részt. Az foglalkozások alkalmával a szakkör végére a tanulók megtanulnak sakkozni. Az első órákon a sakktáblával és figuráival ismerkedtek a gyerekek, majd fokozatosan sajátítják el a sakk játék szabályait. Az elkövetkezőkben a gyakorlás és játék közben különböző játékhelyzetekben gyakorolhatnak. A foglalkozások végén versenyen mérhetik össze tudásukat.

Az érdeklődők Horváth László foglalkozásvezetőnél jelentkezhetnek.

________________________________________________________

Elsősegélynyújtási ismeretek

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult az Elsősegélynyújtási ismeretek foglalkozás.
Foglalkozások célja:

 •  a tanulók érdeklődésének  felkeltése az elemi elsősegélynyújtás iránt;
 • a tanulók megismertetése a segítségnyújtás módjaival, követelményeivel;
 • kompetenciák, viselkedésbeli megnyilvánulásaik fejlesztése;
 • a jövőbeni egészséges életvitelük fejlesztése.

Foglalkozások tartalma:baleseti források, sérülések típusai,sebellátás, törések, ficamok, rándulások, eszméletlen sérült ellátása, újraélesztés
Jelentkezni Koklácsné Korom Vellás Gyöngyi foglalkozásvezetőnél lehet.

________________________________________________________

 

Pénzügyek gyerekeknek


Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult a Pénzügyek gyerekeknek  foglalkozás.

CÉLJA:

 • jártasságot szerezni az általános műveltség szintű gazdasági és pénzügyi ismeretekben;
 •  megismerkedni a  háztartások, a családi gazdálkodás alapjaival;
 • az ésszerű takarékossági formák megismerése;
 • betekintést nyerni  a piacgazdaság működésébe játékos formában.

Jelentkezni Máténé Oláh Erzsébet foglalkozásvezetőnél lehet.

________________________________________________________

 

BÚVÁRKODÓ

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult a Búvárkodó foglakozás, melyet azoknak szervezünk, akik érdeklődnek a természettudomány gyakorlati része illetve a matematika iránt.
Jelentkezni Máténé Oláh Erzsébet   foglalkozásvezetőknél lehet.

________________________________________________________

 

Sportkirándulás – jégkorong mérkőzés, Budapest


EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében iskolánk tanulói és szülei kirándulást szerveznek január 27-én, szombaton Budapestre. 7. évfolyamos  tanulónk Simon Levente, válogatott jégkorongozó bajnoki jégkorong mérkőzését tekinthetjük meg a Vasas SC ellen. A különjárati busz indulása a mérkőzés kezdési időpontjának függvénye.
Részvételi szándékát Horváth Lászlónál jelezheti.

________________________________________________________

 Téli sportok – korcsolyázás

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében iskolánk tanulói korcsolyázni tanulhatnak.
A gyöngyösi jégpályán – strandnál, 4 alkalommal vehetnek részt korcsolyaoktatáson. Tervezett időpontok: január 30. kedd, február 1. csütörtök, február 6. kedd, február 9. péntek.
Jelentkezni Horváth László szervezőnél lehet.

________________________________________________________

Szivacskézilabda és focisuli


Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult a Szivacskézilabda és focisuli foglalkozás, ahol minden sportolni és mozogni vágyót szívesen látunk péntek délutánonként az iskola tornatermében.
Jelentkezni nem kell!  Jöhet bárki és bármikor!

________________________________________________________

 ANGOL NYELVI KLUB

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult az Angol nyelvi klub.
Célja klub formában az angol kultúra megismerése és az idegen nyelv gyakorlása. 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 
Jelentkezni Kohajda Melinda és Mikuláné Nagy Marianna  foglalkozásvezetőknél lehet.

________________________________________________________

 “FOTÓZÁS ÖNKÉNTESSEL”

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult a “Fotózás önkéntessel” foglalkozás.
Célja a fotózás rejtelmeinek megismerése, valamint a gyermekek szabad idejének hasznos eltöltése mellett a tehetségkutatás és –gondozás.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Jelentkezni Kohajda Melinda foglalkozásvezetőnél lehet.

________________________________________________________

 “ÉNEKKAR ZENETANULÁSSAL”

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult az “ÉNEKKAR ZENETANULÁSSAL” elnevezésű foglalkozás, amelyet minden héten, kedden tartunk.
Az énekkar zenetanulással program célja, hogy egybefogja azokat a tanulókat, akik érdeklődnek a közös éneklés, zenélés iránt, valamint szeretnének megismerkedni a furulyázás alapjaival, és szívesen vállalják, hogy énekükkel és később majd hangszerjátékukkal is színesítik az iskolai ünnepségek, rendezvények műsorát.
Szeretettel várunk minden kedves tanulót és énekelni vágyót! 
Jelentkezni Harmosné Keskeny Szilvia foglalkozásvezetőnél lehet.

________________________________________________________

Sportkirándulások

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében január végétől indulnak a sportkirándulások.
 A pályázat keretében az idei tanévben 6 programot szervezünk.
Tervezett programjaink:
– Simon Levente, iskolánk válogatott tanulójának jégkorong mérkőzésének megtekintése
– Válogatott labdarúgó mérkőzés megtekintése Budapesten.
– ZF Eger NB 1-es bajnoki vagy bajnokok ligája vízilabda mérkőzés megtekintése.
– Tájfutás.
– Nagy Sportágválasztóra kirándulás.
– Vízitúra a Tisza-tavon.

Amennyiben szereted a sportot, szeretnél látni válogatott játékosokat élőben, jelezd osztályfőnöködnek, és szurkolj együtt velünk!

 ________________________________________________________

Úszásoktatás

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében január végétől indul az ÚSZÁSOKTATÁS.

A pályázat keretében az idei tanévben 60, a következő tanévben újra min. 60 tanuló részesülhet úszásoktatásban.
Az érdeklődők  10 alkalommal napi két órában  úszhatnak képzett oktatókkal. ( A tervek szerint egyszerre 20 tanuló két oktatóval vehet részt az úszáson.)

Amennyiben érdekel az úszás, azt jelezd az osztályfőnöködnek!

________________________________________________________

“MESEKALAP OLVASÓKÖR”

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében elindult a “MESEKALAP OLVASÓKÖR”. A foglalkozásokat kéthetente pénteki és szombati napokon tartjuk.

Célja foglalkozás formában olyan olvasókör kialakítása, amely a tananyagban nem szereplő, de ahhoz kapcsolódó szépirodalmi mű vagy mese olvasóköri keretek között történő megbeszélése, esetleges drámapedagógiai feldolgozása.

Szeretettel várunk minden kedves tanulót és olvasót! 

Jelentkezni Krizsóné Kakuk Éva foglalkozásvezetőnél lehet.

________________________________________________________

Kezdődik a TANULJUNK ROBOTUL EGYSZERŰEN

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében 2018. január  18-án kezdődik a Tanuljunk robotul egyszerűen foglalkozás.

Célunk, hogy a résztvevők…

 • elsajátítsák egy egyszerű objektum orientált programozási nyelv alapjait
 • megépítsenek több robot modellt
 • a megépített modelleket az általuk írt programmal „életre keltsék”

Ajánljuk az informatika, kiemelten a programozás iránt érdeklődő 1-8.évfolyamos  tanulóknak, szüleinek, hozzátartozóiknak.

A foglalkozást Góbor Zsolt vezeti.

Amennyiben ott szeretnél/szeretnétek lenni, jelentkezz!     

________________________________________________________

INDUL A ZUMBA!

EFOP-1.3.9-17-2017-00026 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Kisnána községben című pályázat keretében 2018. január  16-án 18 órától  az iskola tornaszobájában  várjuk azokat az érdeklődőket, akik szívesen Zumbáznának.  (A részvétel ingyenes.)

A ZUMBA  rövid, követhető koreográfiáknak köszönhetően bármely korosztály számára ajánlott mozgásforma. Az óvodás és kisiskolás gyermekek koncentrációs képességét javítja. Segíti a mozgás koordinációjuk fejlődését , javítja az egyensúlyt és az önbizalmukat is. Mindezek mellett remek családi szórakozást jelent .

A fiatal felnőtt korosztály és a középkorúak közötti  személyeknél  izomzatot épít, javítja a tartást,felgyorsítja az anyagcserét és harmóniába hozza a testet a lélekkel. Az órák Benkő Gabriella   instruktor vezetésével zajlanak.
Amennyiben ott leszel/lesz 2018. január 16-án az első foglalkozáson, kérjük jelezd az iskolai telefonszámon  vagy ímélen.