„felelősséggel minden magyarért” Kalandozó történelmi vetélkedő

Spread the love

A Hatvani Tankerületi Központ és a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola közösen a „Nagy hagyományú és szakmailag elismert hazai országos, vagy hazai és Kárpát-medencei meghirdetésű tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című, NTP-TMV-19 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott „felelősséggel minden magyarért” Kalandozó történelmi vetélkedő című pályázatával a Támogató döntése alapján 750 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A 2019/2020-as tanévben is a Hatvani Tankerületi Központtal közösen szervezzük a „felelősséggel minden magyarért” című, a Trianoni béke centenáriumi éve alkalmából meghirdetett versenyünket, melynek döntője 2 napos lesz.

Az adott témában 2 levelező fordulóban szerezhetik meg a döntőbe kerülés lehetőségét a 4 fős csapatok, majd a 2020. május 21 – 22-én megrendezésre kerülő Vitézkedők próbáján gyakorlatban is összemérik tudásukat, rátermettségüket a legtöbb pontot elért iskola tanulói. A döntő nem hagyományos tanulmányi vetélkedő. A Kisnánai várban, mely a késő középkori rezidenciák egyik emléke, az ügyességre, a jó együttműködésre, leleményességre készteti a csapatokat, miközben Magyarország nemzetiségeinek mindenkori életét idézik fel. A verseny során megszerzett tudásukra épül a totó, vaktérkép, időrend, az előzetes feladat (iniciálé). A döntőben vitézi próbák várnak a csapatokra: gólyaláb, botvívás, íjászat, kelevézdobás. Gasztronómiai, kézműves feladat és LOGI-vár építés szerepelnek.

Iskolánk honlapján (Kalandozó 2019-2020) elérhető a 2019-2020. tanévre szóló versenykiírás és jelentkezési lap.